Nieuw: Weekendveilingen

weekendveilingen vente

Vanaf aanstaand weekend zullen wij met een nieuw soort veilingen beginnen: de weekendveiling. In deze veilingen vind je leuke spulletjes die je misschien niet direct verwacht op ons platform.


Wij hebben gemerkt dat veel bezoekers op onze site het leuk vinden om te bieden op de curiosa die wordt aangeboden en dat ook veel verkopers het erg op prijs stellen ook kleinere kavels aan te kunnen bieden. Toch brengt ons dit vaak in een wat lastige situatie...

Tussen kunst en kitsch


Zeker niet al onze kavels tref je snel in een museum (hoewel ook een museum iets op onze veiling heeft gekocht), maar we streven er wel naar interessante en hoogwaardige veilingen samen te stellen.

Dat zorgt er soms alleen wel voor dat wij onze verkopers teleur moeten stellen.

Om hierin een goede balans te vinden hebben wij er daarom voor gekozen om vanaf aanstaand weekend te beginnen met weekend veilingen. Voor deze veilingen worden de kavels minder streng beoordeeld en komen met name de wat goedkopere kavels in aanmerking. Zo blijft er toch een plek op onze website voor de wat 'gewonere' artikelen, zonder dat dit de normale veilingen in de weg zit.

Hoe, wat, wanneer en hoe lang?


Zoals de naam al doet vermoeden lopen deze veilingen alleen in het weekend, van vrijdag middag tot zondag avond. De kavels worden op een aparte pagina weergegeven, maar zullen ook gewoon zichtbaar zijn in de categorieën waarin ze horen.

Onze webmasters maken in overleg met de verkopers de keuze of een kavel in een weekendveiling geplaatst. Dit zal in de regel voorkomen als de kavels niet echt in een van de reguliere veilingen passen, of wanneer een verkoper ons hier om vraagt.

Waarschijnlijk zal er niet elk weekend een weekendveiling plaatsvinden om dat dit soort veilingen dus eigenlijk bedoeld is als een laatste mogelijkheid voor kavels die net 'te curieus' zijn voor onze reguliere veilingen. Wij houden vooralsnog aan dat een weekendveiling ten minste 10 kavels moet bevatten voordat we hem online zullen plaatsen.

Denk met ons mee!


Wij zijn in elk geval erg enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling, maar we horen natuurlijk graag wat jij er van vindt!

Je kunt je reactie plaatsen in het formulier hieronder, via Facebook, of via onze nieuwe helpdesk.

Laat ons vooral weten of je dit helemaal geweldig vindt, of juist hartstikke dom.

Vergeet ook niet om je in te schrijven voor onze kersverse nieuwsbrief!

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang de laatste updates over onze website, veilingen en ons bedrijf.