nieuwtjes oktober 2017

In deze blog vindt u vijf leuke nieuwsberichten die u misschien gemist heeft, maar waarvan wij denken dat u er iets meer over wilt lezen en met stip op nummer staat:

1. Het laatste schilderij van Leonardo DA Vinci, momenteel in privébezit, wordt half november geveild bij veilinghuis Christies.

Christ Salvator Mundi (Redder van de wereld) een schilderij waarvan men dacht dat het niet meer bestond, dook op in 2005. Na uitgebreide studie op echtheid, wordt dit schilderij medio november 2017 bij  Christie’s New York geveild. Volgens zeggen: "Als een ontdekking van een nieuwe planeet."

Kunstenaar
Leonardo da Vinci (1452 - 1519)
Kunststijl
Renaissance
Titel
Christ as Salvator Mundi
Techniek
Olieverf op hout
Laatst verkocht
1952 GBP 42,00
Verwachte opbrengst
$85 tot $100 miljoen
christ as Salvator Mundi

2. Vondsten van uit de prehistorie tot uit de twintigste eeuw in de uiterwaarden van de Maas tussen Alphen aan de Maas en Dreumel.

Er zijn diverse bijzondere bodemvondsten gevonden van bijvoorbeeld de Mammoet, (bekijk een mooi kavel in e themaveiling verzamelingen) maar ook ontelbare musketkogels, kanonskogels, pijlpunten, zwaarden van de “slag om Fort Nassau, wel 12 scheepswrakken en resten van een tot nu toe onbekende Romeinse nederzetting. Er wordt gesproken van een “spectaculaire vondst´. Na een 7-jarige stilzwijgende expeditie over de Maas kwam dan eindelijk het grote nieuws over de rijkste archeologische vindplaats van Nederland.

Voor meer informatie: www.expeditie-overdemaas.nl

3. Gestolen Schilderijen weer terecht

In New Mexico dook bij een inboedel aankoop een gestolen doek van de Nederlandse schilder Willem de Kooning op. Het doek met de titel 'Woman-Ochre' werd in 1985 gestolen uit het universiteitsmuseum Arizona. Nu de eigenaar van de meubel-antiek winkel weet dat het hier om een gestolen doek gaat, heeft hij besloten het terug te geven, tot grote vreugde van de President van het museum, die de lijst en de rest van het doek nog in zijn bezit heeft. Hij noemt de eerlijke vinder een held.  Meer nieuws over Willem de Kooning leest u hier  www.nu.nl/tag/Willem%20de%20Kooning

4. Kieron Williamson op 15-jarige leeftijd al miljonair

Deze talentvolle jonge schilder, wordt ook wel “de mini Monet ”genoemd, verkocht eerder een collectie, bestaande uit 23 schilderijen in minder dan 20 minuten tijd voor ruim €278.000. De kleine Kieron vertoonde op 5-jarige leeftijd al bijzonder talent en wordt vandaag de dag als Fenomenaal gezien. Naast schilderen houdt hij ook van voetballen!

Bekijk al zijn werk van jaar tot jaar hier http://www.kieronwilliamson.com/work/.

5. Nieuws uit eigen gelederen: Excellente Kerstveiling 2e week december 2017

Voor deze veiling selecteren wij exclusieve, unieke, maar vooral mooie kavels. Inmiddels hebben wij een nieuwe categorie Kunst-Modern/design aangemaakt. Maar uiteraard kunt u tijdens de veiling deze éxcellent’ kavels terugvinden in alle categorieën. Wij hopen u wekelijks via onze nieuwsbrieven kavels in een preview te kunnen laten zien, en vragen aanbieders deze kavels onder vermelding “excellent” aan te bieden voor een beoordeling. Verder zullen wij contact opnemen met andere aanbieders online, van wie wij 1 of meerdere mooie kavels hopen te mogen veilen in deze bijzondere veiling.