Veilingkosten aangepast - vanaf 16 februari 2016

foutje

Al sinds (vlak na) onze opening staat op de website aangegeven dat de minimumveilingkosten €2,50 zijn. Voor orders tot en met vandaag (15 februari) hoefde je dat in praktijk alleen niet te betalen. Helaas! Jullie hebben geluk gehad.


Onze programmeurs gaven aan dat het lastig was de minimum veilingkosten door te voeren in ons betalingssysteem, dus we moesten hier nog even op wachten. Maar omdat dit in het voordeel van de kopers en verkopers was, hebben we ervoor gekozen alvast te beginnen met het veilen van kavels. Als je tot en met vandaag een kavel hebt gewonnen, heb je dus fijn kunnen meeprofiteren van onze perikelen op ICT-gebied.

Hoezo, minimumkosten?


We begrijpen dat het toch even schrikken kan zijn om te zien dat wij minimaal €2,50 rekenen voor onze veilingkosten, dat maakt het duidelijke verhaal over 6% van het winnende bod natuurlijk net weer iets verwarrender.

Waarom dan toch deze kosten?

Simpel gezegd, anders zouden we de goedkopere kavels moeten weigeren. Wij moeten namelijk ook veel kosten maken: Onze servers voor de website en de e-mails; het controleren van betaling, verzenden en ontvangen; als er iets misgaat bellen met kopers en verkopers; onze bankkosten (die wat hoger zijn, vanwege ons betalingssysteem); advertenties voor de geplaatste kavels en onze helpdesk.

Veel van deze kosten blijven gelijk, of we nu een Rembrandt veilen of een theelepeltje. Daarom kunnen wij helaas niet altijd 6% berekenen, anders zouden we verlies maken op de kleinere kavels. Let er daarom op dat vanaf morgen, 16 februari 2016, de veilingkosten verhoudingsgewijs dus iets hoger uit kunnen vallen bij kleinere bedragen.

We hopen dat je begrip hebt voor deze verandering en dat je ondanks de nieuwe veilingkosten nog altijd met veel plezier gebruik blijft maken van ons platform.