Alles wat je moet weten over kledingbakken
kledingbak

Wat kan er worden gedeponeerd in de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Wat kan er worden gedeponeerd in de kledingcontainer van het Leger des Heils?

In de kledingcontainer van het Leger des Heils kunnen kledingstukken worden gedeponeerd zoals broeken, shirts, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen. Ook huishoudtextiel zoals beddengoed en handdoeken kunnen worden ingeleverd.

Wat kan er niet worden gedeponeerd in de kledingcontainer van het Leger des Heils?

Niet-textiel zoals plastic, glas, papier en elektronica horen niet thuis in de kledingcontainer. Daarnaast worden ook kapotte of vervuilde kledingstukken niet geaccepteerd. Het is belangrijk om alleen schone en draagbare kleding in te leveren voor hergebruik.

Waar kan ik mijn oude kleding inleveren?



Waar kan ik mijn oude kleding inleveren?

Je kunt je oude kleding inleveren bij verschillende kledingwinkels, zoals H&M, Zara, en C&A. Deze winkels hebben inzamelboxen waar je je kleding kunt deponeren. Daarnaast zijn er ook speciale kledinginzamelingspunten in steden verspreid over Nederland waar je terecht kunt.

Wat gebeurt er met ingeleverde kleding?

De ingeleverde kleding wordt gesorteerd op draagbaarheid en kwaliteit. Vervolgens wordt het gerecycled of verkocht aan tweedehandswinkels. Ook kan het worden gebruikt voor het maken van nieuwe kledingstukken of andere textielproducten. Op deze manier wordt er bijgedragen aan een duurzamere mode-industrie.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat is niet toegestaan om in de kledingcontainer te gooien?



Wat mag niet in de kledingcontainer?

In Nederland is het niet toegestaan om natte kleding, schoenen, dekens, kussens of ander huishoudelijk textiel in de kledingcontainer te gooien. Daarnaast mogen ook kapotte of vervuilde kledingstukken niet worden gedeponeerd in de kledingcontainer.

Verboden items in de kledingcontainer

Voorwerpen zoals speelgoed, elektronica, schoenen zonder bijbehorende set en textiel dat niet geschikt is om te worden hergebruikt, horen niet thuis in de kledingcontainer. Het is belangrijk om deze regels te respecteren om ervoor te zorgen dat de kledingcontainer efficiënt kan worden geleegd en dat het ingezamelde textiel goed kan worden gerecycled.



Meer info: Circulaire textielketen

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In kledingcontainers mogen kledingstukken worden gedeponeerd zoals broeken, truien, shirts, jurken, jassen en schoenen. Ook accessoires zoals tassen, riemen en hoeden zijn toegestaan.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om natte, vervuilde of beschadigde kleding in een kledingcontainer te deponeren. Daarnaast mogen beddengoed, knuffels en textielafval niet in de kledingcontainer worden achtergelaten.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren